Як вибрати тонометр. Які бувають тонометри.

Як вибрати тонометр. Які бувають тонометри.

Як вибрати тонометр. Які бувають тонометри.

Кожна людина просто зобов'язана спостерігати за своїм організмом, прислухатися і допомагати йому. Звичайно ж, займатися самолікуванням не варто, і в будь-якому випадку, при виникненні будь-якої тривоги за своє здоров'я, потрібно звертатися до лікаря. Адже тільки лікар може правильно продіагностувати і призначити лікування. Домашня медична техніка - надійний помічник в збереженні міцного здоров'я та лікуванні багатьох захворювань. І одним з представників такої домашньої техніки є тонометр.

Тонометри, це спеціалізовані прилади для проведення процедури вимірювання артеріального тиску в домашніх умовах, умовах офісу, або медичного закладу. На сьогоднішній день провести вимірювання артеріального тиску можна механічним, автоматичним і напівавтоматичним приладом (тонометром). Також тиск можна виміряти тонометром на зап'ястку, якщо людині не більше 50 років. Так як же вибрати тонометр при такому різноманітті моделей і брендів?

Прилади, призначені для проведення вимірювання тиску -тонометри, ще також називаються сфігмоманометри. Це прилади призначені для не інвазивні вимірювання тиску у людини. Для вимірювання систолічного і діастолічного артеріального тиску в 21 столітті застосовуються два методи вимірювання - метод "Тони Короткова" і метод осцилометрична вимірювань.

У цих методах використовується повітряна манжета. У приладах, що працюють за методом Короткова, манжету потрібно надягати на плече, а при вимірюванні осцилометричним методом, манжета може накладатися також і на зап'ясті, або на палець.

Механічні тонометри,

які ви бачите в нашому магазині, використовуються для проведення вимірювань (систолічного і діастолічного) артеріального тиску за методом Короткова. Вимірювання механічним тонометром артеріального тиску вимагає безпосередньої участі навченої людини на всіх етапах вимірювання. Результати залежать безпосередньо від гостроти слуху цієї людини, а також стану судин, їх глибина розташування від поверхні шкіри, жирові відкладення. Також, при тривалому і інтенсивному використанні, ці тонометри вимагають проведення періодичного метрологічного контролю.

Механічні тонометри дуже широко застосовуються в медичних установах завдяки своїй доступній ціні, але складність їх використання через складність їх застосування і необхідності мати певні знання, зіграло з цими тонометрами злий жарт-вони стали витіснятися автоматичним електронними приладами, простота застосування яких робить ці прилади все більш популярними на пострадянському просторі.

Електронні (напівавтоматичні і автоматичні) тонометри застосовуються для індивідуального використання в домашніх умовах при відсутності спеціальних знань і навичок у пацієнта. Вони дуже зручні, портативні і невибагливі на відміну від механічних приладів. Електронні прилади роблять вимірювання незалежно від стану органів почуттів (зору, слуху) пацієнта і людини, який проводить вимірювання. Вплинути на точність вимірювань може тільки неправильно надіта манжета (як правильно надягати манжету можна почитати ТУТ), і сильна аритмія. Проте багато людей, у яких діагностована аритмія, застосовують електронні тонометри для вимірювання артеріального тиску. Також у деяких людей тиск автоматичним тонометром виміряти неможливо зважаючи на сильну атипову аритмію.

Електронні тонометри на зап'ясток не рекомендуються людям похилого віку, а також людям, що страждають надмірною масою тіла, атеросклеротичними відкладеннями.

Електронні прилади не можуть бути застосовані у випадках застосування електрокардіостимуляторів у пацієнтів.

Напівавтоматичний тонометр - це електронний прилад індивідуального використання, за допомогою якого можна швидко, а головне точно провести вимірювання артеріального тиску у пацієнта, а також частоту серцевих скорочень (ЧСС). Електронні тонометри використовують при вимірах осциллометрический метод.

Напівавтоматичні тонометри мають відміну від автоматичних тонометрів тільки тим, що повітря нагнітається в манжету НЕ компресором, а ручним гумовим нагнітачем через систему клапанів. Точність вимірювання і надійність напівавтоматичних приладів абсолютно не відрізняється від аналогічних параметрів автоматичних тонометрів.

Метод осцилометричного вимірювання артеріального тиску заснований на обробці процесором повітряних пульсацій звукової хвилі, яка створюється в манжеті скороченнями серцевого м'яза. Це дозволяє повністю знехтувати впливом людського фактора на результат вимірювання, що за умови дотримання вимог виробника дозволяє зменшити похибку вимірювання до мінімального значення допустимої похибки (для кожного тонометра вона унікальна і вказана в паспорті до приладу).

Автоматичні тонометри на даний момент є найточнішими і надійними, і простими у використанні. Вони дуже зручні у використанні, так, як ви можете провести вимір самостійно, без участі лікаря, і не докладаючи жодних зусиль для цього. Вам просто необхідно всього лише правильно надіти манжету на руку (як це зробити, можна почитати ТУТ), натиснути кнопку і подивитися результат вимірювання. Всі потрібні вимірювання цей чудовий автоматичний прилад виконає сам. Автоматичним приладом - тонометром Ви можете виміряти систолічний, діастолічний тиск і частоту серцевих скорочень (ЧСС). Результати вимірювання виводяться на великий рідкокристалічний дисплей. В даному випадку похибка вимірів прагне до мінімуму.

У нас в магазині і на сайті «Lisica.ua» представлений великий вибір моделей тонометрів, які представлені на ринку України.,

Нагору