Для чого потрібна кварцова лампа​

Для чого потрібна кварцова лампа​

Що таке кварцова лампа (опромінювач):


Бактерицидна кварцова лампа (опромінювач) - електричний прилад, який представляє з себе скляну колбу довільної форми, всередині якої розташовуються високо температурні електроди і крапелька ртуті. При підведенні до електродів напруги високої частоти близько 100 Гц, пари ртуті миттєво нагріваються і перетворюються в поточну від одного електрода до іншого плазму блакитного кольору, яка перетікаючи виробляє ультрафіолетові промені, які проходячи крізь кварцову колбу лампи, призводять до закислення знаходяться в повітрі молекул кисню О2 до молекул озону О3 і тим самим надаючи відомий антібактеріологіческімі і противірусний ефекти в навколишньому повітрі і на всіх поверхнях знаходяться в приміщення. Розуміння цього принципу роботи кварцової бактерицидної лампи допоможе нам застосовувати її правильно і безпечно всюди.


Для чого потрібна кварцова лампа:


Якщо ми хочемо відповісти собі на питання "навіщо нам потрібна кварцова бактерицидна лампа", то нам потрібне розуміння того, що ця лампа має одне головне достоїнство, а саме - бактеріологічне та дезинфікуючих дію, яка спрямована на припинення життєдіяльності бактерій і вірусів за допомогою впливу на них ультрафіолетовими променями. Лікарі також відмінно знають про благотворний вплив на організм обмежених доз ультрафіолетового випромінювання, а саме протизапальну, знеболюючу, загальнозміцнюючу дію. Саме тому кварцові бактерицидні лампи застосовують для лікування гострих захворювань верхніх дихальних шляхів, хронічних захворювань, а також уражень шкіри, суглобів, серцево-судинних захворювань.

Бактерицидну ультрафіолетове випромінювання - це найефективніший засіб для знищення різних патологічних активних мікроорганізмів, яке дозволено провідними медичними організаціями світу. Застосовується в лікувальних, профілактичних установах а також в умовах будинку і офісу.

Для отримання дієвого бактерицидного ультрафіолетового випромінювання застосовуються спеціальні лампи з кварцового скла.


Принцип роботи кварцової лампи:


Ультрафіолетове випромінювання, на відміну від інших випромінювань, має дуже високий проникаючий фактор, але при цьому має глибину проникнення всього лише близько 1 міліметра. Виходячи з цього, все своє дію ультрафіолетові промені роблять у поверхневих шарах шкірного покриву і на слизових поверхнях.

Мутагенну дію на віруси і мікроорганізми відбувається на клітинному рівні при ефективній довжині хвилі 250-280 наннометров. При такому впливі спостерігається хімічна мутація ДНК клітини, в результаті чого тіамін і інші сполуки утворюють так звані диммери в результаті поглинання квантів. Це в свою чергу перешкоджає поділу клітини і тим самим порушується клітинний розподіл або відтворення, що призводить до загибелі вірусів і мікроорганізмів

Ефективність кварцовою бактерицидної лампи знайшла підтвердження в багаторічному досвіді використання в лікувально-профілактичних установах.


Кварцова бактерицидна лампа. Область використання і застосування:


У лікувальних установах і в побутових умовах дані лампи застосовуються для:

1. кварцування приміщень - обробки повітря і поверхонь для знищення патогенних вірусів і бактерій, профілактики передачі останніх повітряно-крапельним шляхом і створення стерильної атмосфери в операційних, маніпуляційних, палатах, оглядових.

2. кварцування слизових і шкірних покривів для профілактики і лікування багатьох супутніх захворювань.


Дезінфекція приміщень:


Для дезінфекції приміщень застосовується кварцова лампа з кварцовим склом. Обов'язковою умовою роботи даного приладу є виділення озону.

Озон, це газ, похідний кисню, який відрізняється високими дезінфікуючими властивостями по відношенню до більшості патогенних організмів, які загрожують людині і тваринам. Це такі, як віруси, грибкові, спорові субстанції та інші.

Озон відрізняється від інших газів тим, що він в підвищених концентраціях стає небезпечним не тільки для мікроорганізмів, але і для людини і тварин. В такому стані озон вражає легеневу тканину, шкірні покриви і призводить до опіків слизових оболонок.

Саме при застосуванні лампи такого класу необхідно провітрювати приміщення.

Такі лампи-опромінювачі потрібно використовувати в приміщеннях, де потрібно максимально обробити поверхні (операційні, маніпуляційні). Для підвищення безпеки, такі облучатели необхідно встановити стаціонарно і вивести вимикач за межі цього приміщення. Якщо такої можливості немає, то при включенні-виключенні опромінювача потрібно використовувати спеціальні захисні окуляри.

Якщо необхідно обробляти багато приміщень, то опромінювач потрібно встановити на колеса або просто переносити його з одного приміщення в інше.


Як ультафіолетовое випромінювання впливає на людину:


Кварцовий бактерицидний опромінювач має на людину певний вплив, а саме:

- Викликає підвищену пігментацію шкіри (засмага) для захисту від будущих впливів;

- Покращує стан ділянок шкіри, уражених стрептодермією, псоріаз та інші шкірні захворювання;

- Викликає підвищене вироблення в шкірі вітаміма D3;

- Знищує збудників таких хвороб як столбнял, туберкульоз, дифтерія;

- Увечілівает тканинний обмін речовин за рахунок перетворення в тепло частини поглиненої енергії;

- Підсилює роботу центральної нервової системи за рахунок впливу на нервові рецептори на поверхні шкіри.


Застосування кварцовою лампи в домашніх умовах:

В даний час кварцові бактерицидні опромінювачі застосовуються не тільки в лікувально-профілактичних установах, а й в офісах, громадських будівлях, музеях, бібліотеках, дитячих садах, проізводстенних приміщеннях, в домашніх умовах.

Дані прилади відносяться до категорії "Домашня медтехніка" і використовуються для обробки місць перебування людини в умовах лікувальних установ та умови проживання сучасної людини.

Для обробки житлових приміщень рекомендовані лампи як виробляють озон, так і так звані "безозонову лампи". У першому случає приміщення обов'язково потрібно провітрювати, а в другому випадку вважається, що його провітрювати не обов'язково. Хоча свіже повітря корисний абсолютно для всіх.

Необхідно чи ні застосовувати кварцовий опромінювач, може визначити тільки лікар-фахівець. Тільки він може правильно розрахувати час застосування опромінювача і тривалість і кількість сеансів.


Захворювання, при яких застосовують кварцові бактерицидні опромінювачі :


- Захворювання суглобів (для зняття запалення);

- неврити, радикуліти, невралгії, міалгії, міозити (для запального процесу і болю);

- Гострі респіраторні вірусні інфекції, плеврити, бронхіти;

- Порушення метаболізму людини;

- Туберкульоз;

- Шкірні захворювання: псоріаз, стрептодермія, герпес, грибкові ураження шкіри, дерматити;

- Ревматизм .


Як вибрати опромінювач для домашнього застосування:


При виборі лампи для будинку потрібно враховувати наступне:

1. Найкраще застосовувати опромінювач з потужністю лампи від 8 до 30 Вт. Такий опромінювач буде ефективно працювати на площі 15-50 кв.м.

2. Для лікування ротової порожнини застосовувати облучатели місцевої дії по типу "Тубус-Кварц", в комплекті якого є необхідні насадки (тубуси з різними діаметрами і заслінкою для обмеження поверхні опромінення);

3. Для лікування шкіри потрібно застосовувати рефлектор Мініна (синя лампа). З його допомогою можна обробити будь-які поверхні шкіри завдяки зручній ручці даного приладу.

Джерело світла в даному рефлекторе - так звана синя лампа. За допомогою неї можна лікувати застуди, проводити косметичні процедури для шкіри обличчя і всього тіла.

Скільки коштує кварцова лампа:

Ціна на кварцова лампа Українського виробництва починається з 610 гривень. Бактерицидні та кварцові опромінювачі для приміщень різної площі від 20 до 50 м2 можна придбати в нашому інтернет-магазині Lisica.ua.

Нагору