Що таке тахіметр (Tachymetre) в годиннику?

Що таке тахіметр (Tachymetre) в годиннику?

Багато сучасні варіанти годин забезпечені досить простим у використанні пристроєм, яке отримало назву тахіметр. Розповімо детальніше, що таке тахіметр в годинах і як правильно використовувати цю функцію. Наявність цього аксесуара в годиннику робить їх багатофункціональними і незамінними. В першу чергу тахіметр призначений для вимірювання швидкості і числа повторень циклів за певний проміжок часу.

Метрична шкала нерухома і розташовується по обіду годин. Також поруч зі шкалою можна знайти числові позначки, які дозволяє краще орієнтуватися в показниках тахіметра. Стандартні варіанти тахіметров дозволяють розраховувати швидкість у кілометрах в годину або ж необхідний час, який потрібен для подолання одного кілометра шляху. Також ви можете використовувати тахіметр для вимірювання показників пульсу в хвилину або ж виконання певних циклів, які відбуваються за однакові часові проміжки.

На шкалі тахіметра, яка розташовується по обіду годин, ви можете побачити мітку 60, розташовану навпроти 12 годин і позначку в 120 навпроти 6 годин. Залежно від конкретної модифікації годин тахіметр може використовувати як окрему стрілку, так і спеціальну систему, яка при активації даної функції переводить годинну або хвилинну стрілку в позицію 12 годин. Після завершення використання тахіметра така стрілка повертається у вихідне

становище. Tachymetre2

Використання тахиметрічну шкали не представляє будь-якої складності. Вам необхідно натиснути на кнопку активації функції і стрілка, розташована біля позначки 12 годин, почнеться свій рух. Після проходження певної ділянки шляху вам необхідно зупинити тахіметр і розрахувати кількість пройдених стрілкою значень. Шляхом простих розрахунків ви зможете отримати показник швидкості в кілометрах в годину або ж час, необхідний для подолання одного кілометра. У мережі інтернет ви зможете знайти тематичне відео, де розповідається, що таке тахіметр в годинах і як ними користуватися.

У більшості випадків будь-якої складності у використанні тахіметра немає. Вам лише необхідно навчитися правильно розраховувати пройдений кількість рисок шкали стрілкою і максимально точно відраховувати пройдений відстань або ж час, необхідний для виконання конкретної дії. Все це і дозволить вам отримати максимально точні розрахунки.

Вибираючи годинник з тахіметром необхідно в першу чергу звернути увагу на конкретну модель і виробника годинників. Справа в тому, що сьогодні не рідкість, коли виробники годинників пропонують не надто якісний механізм, точність вимірювання якого далека від ідеалу. В даному випадку страждають не тільки показники точності ходу, але і всі наявні функції у конкретній моделі годин. Все це призводить до того, що тахіметр показує неточні дані, і похибка в розрахунках може скласти близько 15-20%.

Tachymetre3

Вибір в даному випадку механічної або кварцовою системи некритичний. У неякісного механізму тахіметр може показувати неправильні дані, тоді як при точній настройці кварцових годин тахіметр може видавати ідеально точні вимірювання. Тому ще перед тим як робити покупку не зайвим буде прочитати відгуки про ту чи іншої моделі і ознайомитися з технічною специфікацією, в якій виробник встановлює граничні допуски на відхилення від ідеально точних вимірювань. Це і дозволить вам підібрати таку модель наручних годинників, яка буде оснащена тахеометром і іншими важливими для вас функціями.

Необхідно сказати, що сьогодні функціонал сучасних механічних наручних годинників істотно розширився. Якщо раніше було достатньо, що вони показували час і дату на календарі, то сьогодні якісний годинник можуть оснащуватися вбудованими точними секундомірами, хронографами, вічним календарем і різними іншими функціями. Безсумнівно, це призводить до неминучого ускладнення технології механізму, що в свою чергу збільшує вартість самого годинника. Тому набуваючи ту чи іншу модель, вам необхідно визначитися з тим, які функції в годиннику для вас критичні, а за які ви б не бажали переплачувати. Це дозволить вам правильно визначитися з необхідною моделлю, а ви підберете саме такий годинник, які будуть повністю задовольняти вас за своїм функціоналом, точності ходу і вартості. Тахіметр, хоч і є досить цікавою функцією у годин, але все ж має обмежене застосування. Втім, сьогодні, багато виробників використовують вже стандартний механізм, який дозволяє без будь-якого збільшення вартості конкретної моделі використовувати тахіметр.

Нагору