Контроль артеріального тиску. тонометри

Контроль артеріального тиску. тонометри

Контроль артеріального тиску. тонометри

На артеріальний тиск можуть впливати багато факторів (перепади температури повітря, прийом чаю, кави, алкоголю, куріння, прийом їжі і т. Д.), Тому для більш точного результату вимірювання краще проводити в спокійній звичній обстановці.

Прилади для вимірювання тиску складаються з манжети, що надягається на руку, пристрою для нагнітання повітря в манжету (т. Зв. «Груші») і манометра, що вимірює тиск повітря в манжеті. Вважати результати вимірювання можна за допомогою стетоскопа або автоматично, якщо тонометр електронний.

Сучасні автоматичні тонометри не потребують ручної накачуванні повітря, що полегшує завдання для тих, хто вимірює тиск самостійно (при використанні «груші» додаються фізичні зусилля можуть теж впливати на результат вимірювання), завдяки повільному рівномірному випусканню повітря з манжети похибок при вимірюванні менше.

Трохи нижче точність компактних автоматичних тонометрів, застібаються на зап'ясті, а не на плечовій частині руки - артерія в цьому місці досить тонка. При вимірюванні тиску таким приладом зап'ясті з приладом слід тримати на рівні серця. Незважаючи на очевидне зручність, прилади надійні не на 100%, що може бути дуже значущим при, наприклад, гіпертонічного кризу, тому краще використовувати автоматичні тонометри на плече.

Сучасні автоматичні тонометри з інтелектуальною системою самі визначають необхідний рівень накачування тиску в манжету (для тих, у кого трапляються скачки високого тиску це особливо зручно). При вимірюванні артеріального тиску деякі з них здатні виявити ще й перші симптоми аритмії, а також точно виміряти тиск людям з нестабільним серцебиттям.

Нагору