Як вибрати кварцову лампу

Як вибрати кварцову лампу

Як вибрати кварцову лампу


Ультрафіолетові бактерицидні опромінювачі - це газорозрядні ртутні вакуумні прилади, які продукують ультрафіолетове випромінювання особливої довжини хвилі, що діє згубно на різні патологічні мікроорганізми, такі як віруси і бактерії, грибки, і застосовуються для очищення приміщень, повітря, поверхонь, а також слизових оболонок, шкіри від цих самих мікроорганізмів.

Принципові відмінності бактерицидного опромінювача і кварцової лампи.

Кварцова лампа виготовлена зі спеціального скла, яке не перешкоджає ультрафіолетового випромінювання проходити за межі скляної колби, а також виробляє у великих кількостях шкідливий для організму озон. Бактерицидна лампа виготовлена з увеоліевого скла, також не перешкоджає ультрафіолетового випромінювання проходити за межі скляної колби, але не виробляє шкідливий для людини озон.


  • Як працюють кварцові і бактерицидні лампи


При впливі ультрафіолетового випромінювання відбуваються зміни в структурі ДНК клітини вірусу, що зводить нанівець можливість поділу даної клітини і в результаті до розмноження вірусів і бактерій. Порушується так зване "клітинне дихання", що призводить до необоротних мутацій і припинення поділу клітин вірусу або бактерії.


  • Які бувають кварцові опромінювачі для домашнього використання.


Класифікація кварцових опромінювачів для домашнього використання

1. За типом опромінювача

- Кварцовий опромінювач з відкритим типом лампи.

Даний тип облучателей повинен працювати в порожньому приміщенні, в якому немає людей і тварин. Це необхідно для того, що даний тип кварцових опромінювачів виробляє озон, який у великих кількостях шкідливий для людей і тварин. Надмірна кількість озону в приміщенні може привести до серйозних пошкоджень легеневої тканини, задишки, тахікардії, а також до зупинки серцевої діяльності. Після обробки даних облучателем приміщення повинно бути обов'язково провітрено.


- Кварцовий опромінювач екранного типу.

Спеціальний конструктивний екран запобігає потраплянню прямих ультрафіолетових променів в очі і на шкіру людини, що знаходиться в приміщенні.


Класифікація бактерицидних опромінювачів для домашнього і не тільки використання.

1. За конструктивним пристрою бактерицидні лампи бувають:

- З відкритим випромінюванням ультрафіолетового випромінювання.

- Із закритим випромінюванням (рециркулятор).

У цих приладах, які називаються "бактерицидний рециркулятор"

повітря очищається всередині повітряної камери, де і знаходяться бактерицидні лампи, а потім потрапляє безпосередньо в приміщення через спеціальні вентилятори.

САМЕ ТАКІ ПРИЛАДИ НАЙБІЛЬШ ПОДХОДЯТ ДЛЯ ДОМАШНЬОГО ВИКОРИСТАННЯ!

2. За типом конструктивного розташування в приміщенні

- Підвісні бактерицидні опромінювачі застосовуються в приміщеннях, в яких потрібна постійна стерильність повітря, а саме в операційних, маніпуляційних, стоматологічних кабінетах, оглядових кабінетах, палатах і так далі.

Вони кріпляться на стелі або стінах в залежності від того, які поверхні потрібно обробити.

- Підлога бактерицидні опромінювачі, які можна переміщати з одного приміщення в інше. Такі облучатели зручні при необхідності обробки великої кількості приміщень. Для зручності такі облучатели можна встановити на колеса для зручного переміщення між приміщеннями.

- Настільні бактерицидні опромінювачі, найбільше підходять для локальної обробки і дезінфекції плоских поверхонь. Такий вид ламп найкраще для використання в домашніх умовах.

Класифікація по площі оброблюваної приміщення.

Рекомендована потужність лампи для звичайної висоти стелі 2,5-3,0 м:

- 15 Вт - для приміщень з площею до 20 м²;

- 30 Вт - для приміщень з площею до 35 м²;

- 36 Вт - для приміщень з площею до 50 м².

Перед тим, як вибирати лампу для обробки декількох приміщень, вам потрібно визначитися з тим, що вам буде зручніше - переміщати лампу між приміщеннями або розмістити в кожному приміщенні по одному опромінювача.

Кварцові лампи для лікування людини і тварин.

Тубус-кварци.



Вони мають відміну від звичних кварцових ламп в тому, що мають спеціальне призначення і комплектацію.

У комплекті є спеціальні зручні тубуси зі зрізами під різними кутами і різних діаметрів для проведення лікування ЛОР-органів. Крім тубусів, ці кварцові лампи обладнані спеціальною заслінкою, яка виконує функцію збільшення або зменшення оброблюваної поверхні.

Тубус-кварци розрізняють двох видів по потужності кварцової лампи опромінювача:

- Для лікування дорослих - з лампою 7 або 9 Вт. Якщо встановлена більш потужна лампа, то опромінювач можна застосовувати для знезараження приміщень.

Рефлектор Мініна

Для застосування будинку в побуті лікарі рекомендують інфрачервону лампу з синім спектром випромінювання, так званий Рефлектор Мініна або "Синя лампа".

Цей варіант кварцової лампи, на відміну від ультрафіолетових опромінювачів, не використовується для обробки приміщень, так, як не виділяє озон і не вимагає застосування захисних окулярів. При роботі Рефлектор Мініна рекомендується просто закрити очі, так, як можливо запалення слизової очної рогівки в наслідок її пересушування. Не рекомендується дивитися на синю лампу рефлектора більш ніж 1 хвилину.

Конструкція Рефлектор Мініна.

Рефлектор Мініна виконаний у вигляді півсфери зі сталі, яке відшліфовано до дзеркального стану. Ця півсфера виконує роль відбивача. У центрі відбивача розташована лампа синього кольору. Завдяки відбивачу тепло, яке виділяється від лампи розжарювання, передається на поверхню тіла, що сприяє глибокому прогріванню необхідних ділянок тіла. Про

Галузь застосування

Для того, щоб зрозуміти, як правильно і головне де застосовувати даний опромінювач, необхідно розуміти, як вона працює.

Виявляється, синя лампа виробляє сухе тепло, яке благотворно впливає при захворюваннях суглобів, м'язів, ураженнях шкіри, гострих респіраторних вірусних інфекціях.

Лампа синього спектра сприяє нормалізації психічного стану людини, що призводить до розслаблення м'язів і поліпшення проникнення тепла в більш глибокі шари тканин м'язів.

Синій спектр лампи унеможливлює отримання опіків як при звичайній лампі, забезпечує прогрівання шкірного покриву і більш глибокому проникненню тепла в тканини і м'язи.

В даний час застосовуються лампи Мініна з різними діаметрами відбивача. Чим менше діаметр відбивача, тим менше фокусна відстань дзеркала і тим дрібніший ділянку поверхні шкіри можна прогріти.

Оптимальним розміром рефлектора для побутового використання є діаметр D = 160 мм.

Такий розмір підійде для застосування як дорослих, так і дітей. Інтенсивність впливу на поверхню регулюється, зміною відстані до поверхні.

Лампа має довгу, гнучку ручку для зміни кута вигину, і петлю для можливості підвішування. Це дає можливість розташувати рефлектор на відстані від поверхні від 200 до 600 мм в максимально зручному положенні для пацієнта. . Тривалість застосування даної лампи зазвичай від 10 до 15 хвилин для дітей та від 15 до 30 хвилин для дорослих.

У день можна робити не більше 4-х сеансів.

Всі ці товари Ви можете замовити по телефону в Україні +380957436667 або на сайті Lisica.ua

Нагору