Історія створення бренду SEIKO

Історія створення бренду SEIKO

Seiko - торгова марка, що зародився в Японії ще в 1881 році, саме в цьому році молодий Кинтаро Хатторі, засновник марки відкрив в одному з робочих районів Токіо, а саме - Ginza, часовий магазин. Магазин називався - K. Hattori & Co і здійснював не тільки продаж але і ремонт годинникових механізмів. Хатторі сподобалося займатися годинниковим справою і він побачив потенційний прибуток, так як на той час в Японії ніхто не виробляв годинник, тому вже в в травні 1892 він відкрив свій годинниковий завод, будучи переконаний в тому, що японські годинники можуть бути дешевше і популярніший закордонних . Завод був названий Seikosha, від слова Seiko - що по японськи означає - "точний".

Перший наручний годинник і розвиток компанії

У 1913 році Seikosha виготовив перший наручний годинник, які назвали - Laurel. У той час Сейкоша виготовляв в основному настінні годинники, а частка кишенькових і наручних годинників була мізерно мала - 12% від загального виробництва, але вже в 1922 році піднялася до 60%. У 1928 році наручний годинник компанії отримали назву SEIKO (кишенькові випускали під колишньою маркою - SEIKOSHA). А в 1937 році, з метою підвищення обсягу виробництва годин, була створена компанія годинників Daini Seikosha ( «Друга Сейкоша»).

стрімке зростання

Отримавши багато замовлень компанія Seiko перешлав стадію стрімкого зростання - вже в Протягом 1938 року фабрику випустила понад мільйон годин, які користувалися популярністю у споживача. Керівництвом компанії з самого початку за основу був узятий принцип: "Seiko - компанія, яка зобов'язана дивувати".

У 1955 році вперше в Японії Seiko випускає механічний годинник з автоподзаводом. Тисячу дев'ятсот шістьдесят чотири світло побачив перший в світі кварцовий стрілочний хронограф, а в 1969 світ заговорив про революцію в годинниковій справі - з'явилися перші наручні електронні кварцові годинники, в основі механізму яких лежав п'єзоелектричний ефект. Це була модель Seiko Astron 35 SQ.

З середини 70-х до середини 80-х обсяг продажів кварцових годин ріс, незважаючи на жорстку конкуренцію. Ставши до середини 70-х лідером масового виробництва кварцових годин, SEIKO набула статусу світової торгової марки, обійшовши багато швейцарських бренди.

Наші дні

Напевно варто згадати про те, що зараз Seiko входить до складу Seiko Epson Corporation, тобто призводить крім годин ще й принтери, проектори, монітори і т.п. техніка.

Придбати годинник SEIKO в Україні можна в інтернет-магазині https://lisica.ua/

Нагору