Артеріальний тиск

Артеріальний тиск

Артеріальний тиск, це тиск, який створюється серцевим м'язом при викиді артеріальної крові в судинні канали а також при розслабленні серцевого м'яза.

У лікарській практиці застосовують такі терміни:

-сістоліческое тиск, це тиск, який створюється серцевим м'язом при викиді артеріальної крові в судинні канали (систола).

-діастоліческое тиск, це тиск, який відчувають судинні канали при розслабленні серцевого м'яза при наповненні новою порцією крові (діастола).

У нормі різниця між систолічним і діастолічним тиском повинна бути не менше 25 мм. рт. ст. Якщо різниця менше, то серцевий м'яз не розслаблюється, що призводить до ішемії.

Якщо різниця більше, ніж 80 мм. рт. ст., то це говорить про те, що серце добре відпочиває, але систолічний тиск підвищується через порушення регуляторної функції судинної системи.

Артеріальний тиск можна вимірювати як на лівій, так і на правій руці, при чому тиск в одному і іншому випадку буде різним. У нормі різниця між вимірюванням на лівій і правій руці не перевищує 10-15 мм. рт. ст.

Артеріальний тиск є величина ЗМІННА, і це потрібно запам'ятати назавжди. Тиск в судинах змінюється щосекунди і не може бути постійним. Ви ніколи не побачите однакові значення при різних вимірах. Для правильної оцінки тиску його потрібно правильно виміряти як правильно провести вимірювання, можна прочитати в нашому магазині ТУТ

Зниження артеріального тиску нижче 100/60 мм. рт. ст. є основним симптомом гіпотонічній хворобі, а найчастіше одним з ознак різних захворювань органів травлення, нервової системи, інфекційних захворювань, хвороб ендокринної системи та ін.

Гіпотонічна хвороба проявляється як підвищена чутливість до спеки, холоду, сонливість, дратівливість, почуття голоду або навпаки, світлобоязнь, болісні відчуття в суглобах і багато інших симптомів.

Зазвичай для поліпшення стану часом досить просто підняти тиск до нормальних значень.

Діагноз «Артеріальна гіпертензія» або «Гіпертонічна хвороба» звучить так: «Стійке підвищення систолічного тиску вище ніж 130 мм. Рт. Ст. і діастолічного тиску вище, ніж 90 мм. рт. ст. В цьому випадку необхідно терміново бігти до лікаря і почати лікування найближчим часом.

Як ми вже згадували раніше, артеріальний тиск є величина змінна і підвищується також і у здорових людей

після фізичних навантажень;

після щільного обіду (на 15 мм рт. ст.);

під час вагітності (на 15-20 мм рт. ст.);

при переповненні сечового міхура;

при відчутті болю або холоду;

при постійному вдиханні запахів сосни і ялини;

під час спілкування з лікарем ( «синдром білого халата»).

Існують два види артеріальної гіпертензії (гіпертонії).

- первинна артеріальна гіпертензія (гіпертонія) є самостійним захворюванням

і може діагностуватися в будь-якому віці за умови, що виключена так звана вторинна артеріальна гіпертензія (гіпертонія).

- вторинна артеріальна гіпертензія (гіпертонія) є одним із проявів захворювань нирок, ендокринної системи, ниркових артерій і ін.

Припустити розвиток вторинної артеріальної гіпертензії (гіпертонії) можна в випадках:

- при високих значеннях АТ (особливо діастолічного) в молодому віці;

- при слабкій ефективності комбінації з 2-3 препаратів, що знижують артеріальний тиск.

Вторинна артеріальна гіпертензія (гіпертонія) ще називається «злоякісної», так, як складно діагностується, швидко прогресує і призводить до дуже неприємних ускладнень у вигляді:

- інсульту

- хронічної серцевої недостатності

- атрофії зорового нерва і критичному зниженні гостроти зору

- хронічної ниркової недостатності

Багато наших клієнтів задають нашому доктору-консультанту один і той же питання, а чи потрібно лікувати артеріальну гіпертензію (гіпертонію), якщо не відчуваєш підвищеного тиску?

Відповідь однозначна - треба. Адже відсутність симптомів зовсім не означає відсутності ускладнень.

Як лікувати артеріальну гіпертензію і чи можна її вилікувати? Відповідь очевидна:

Лікування від артеріальної гіпертензії (гіпертонії) можливо тільки на ранній стадії захворювання за умови правильного діагностування.

У більшості ж випадків регулярний контроль артеріального тиску тонометрами (посилання) дозволяє нівелювати ускладнення або зовсім виключити їх згубний наслідок на організм.

Якщо ви хочете, щоб якість вашому житті не погіршувався, ми пропонуємо вам наступне:

Зателефонуйте нашому доктору-консультанту за допомогою одного з цих телефонів +380957436667;

+380683244449 і поділіться з ним вашими тривогами і відчуттями з приводу вашого артеріального тиску.

Після отримання кваліфікованої консультації виберете свій тонометр в нашому магазині Lisica.ua і зупиніть згубний вплив підвищеного артеріального тиску на ваш організм.

Запам'ятайте: артеріальний тиск, це дуже важливий параметр і індикатор здоров'я нашого організму. Наш магазінLisica.ua завжди допоможе вам зберегти здоров'я і довголіття.

Нагору